17 смачних рулетів з лаваша, з якими впорається будь-хто

    ( ваша оцінка буде першою )
    Що буде у статті
    1. 1. Рулет із лаваша з червоною рибою
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    2. 2. Рулет із лаваша з крабовими паличками
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    3. 3. Рулет із лаваша з тунцем
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    4. 4. Рулет із лаваша з печінкою тріски
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    5. 5. Рулет із лаваша з грибами та сиром
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    6. 6. Рулет із лаваша з куркою та корейською морквою
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    7. 7. Рулет із лаваша в духовці з ковбасою та помідорами
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    8. 8. Рулет із лаваша з картоплею та оселедцем
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    9. 9. Рулет із лаваша з яйцями, шпротами та сиром
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    10. 10. Гарячі рулетики з лаваша з картоплею та грибами
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    11. 11. Рулет із лаваша з кисломолочним сиром і зеленню
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    12. 12. Рулет із лаваша з копченою куркою та помідорами
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    13. 13. Рулет із лаваша з червоною рибою, яйцями та зеленню
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    14. 14. Гарячі рулетики з лаваша з фаршем і сиром
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    15. 15. Рулет із лаваша з ковбасою, яйцями та плавленим сиром
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    16. Відповіді на популярні запитання (10)
    17. Оцініть автора (0)
    Швидкі рулети з лаваша: прості ідеї для закусок на кожен день картинкаЛавашні рулети — це швидкі закуски на будь-який смак: достатньо намазати лаваш м’яким сиром або майонезом, розкласти начинку (риба, яйця, крабові палички, гриби, курка, оселедець з картоплею) і згорнути в щільний рулет. Для кращого смаку більшість варіантів варто охолодити 1–3 години, щоб шари «схопилися», а перед подачею просто нарізати на шматочки. Якщо хочеться гарячого, рулетики з картоплею і грибами або з фаршем і сиром легко підсмажити на сковороді або запекти в духовці до рум’яної скоринки.

    17 апетитних рулетів із лаваша, з якими впорається кожен

    Пікантні й ніжні закуски з сиром, помідорами, рибою, яйцями — а ще солодкі версії з кисломолочним сиром і згущеним молоком.

    1. Рулет із лаваша з червоною рибою

    Рулет із лаваша з червоною рибою

    Інгредієнти

    • 1 невеликий пучок кропу;
    • 200 г вершкового сиру;
    • 1 столова ложка лимонного соку;
    • 200 г філе слабосолоної червоної риби;
    • 3–5 помідорів чері — за бажанням;
    • 1 лаваш.

    Приготування

    Кріп дрібно порубайте. Поєднайте його з вершковим сиром і лимонним соком. Рибу та чері наріжте невеликими тонкими скибочками.

    Розгорніть лаваш і рівномірно намастіть сирно-кроповою сумішшю. Зверху розкладіть рибу і, якщо використовуєте, помідори. Згорніть усе в рулет і приберіть у холодильник на кілька годин. Перед подачею наріжте невеликими шматочками.

    2. Рулет із лаваша з крабовими паличками

    Рулет із лаваша з крабовими паличками

    Інгредієнти

    • 3 яйця;
    • 10–11 столових ложок майонезу;
    • 150 г твердого сиру;
    • 2 зубчики часнику;
    • 2–3 гілочки петрушки;
    • 2–3 гілочки кропу;
    • 300 г крабових паличок;
    • 3 лаваші.

    Приготування

    Яйця зваріть круто (близько 10 хвилин), потім охолодіть. Дрібно наріжте й перемішайте з 3 столовими ложками майонезу.

    Сир натріть на середній або великій тертці. Часник видавіть через прес. Зелень дрібно порубайте. Змішайте все це з 2 столовими ложками майонезу.

    Крабові палички наріжте якомога дрібніше (або натріть на великій тертці) і з’єднайте з 4 столовими ложками майонезу.

    Листи лаваша злегка змастіть майонезом. На перший розподіліть сир із зеленню та згорніть рулетом. На другий нанесіть трохи майонезу й розкладіть яйця, потім загорніть у нього перший рулет. Третій лаваш теж змастіть майонезом і покрийте крабовою начинкою. У нього щільно загорніть рулет із двох шарів. Охолодіть 2–3 години, перед подачею наріжте порційними шматочками.

    3. Рулет із лаваша з тунцем

    Рулет із лаваша з тунцем

    Інгредієнти

    • 4 яйця;
    • зелень;
    • 1 банка консервованого тунця (можна замінити на сардини, сайру або іншу рибу);
    • 200 г твердого сиру (можна замінити на плавлений);
    • 3 лаваші;
    • 200 г майонезу.

    Приготування

    Яйця зваріть до готовності (приблизно 10 хвилин), охолодіть, дрібно порубайте й змішайте з нарізаною зеленню.

    З банки злийте рідину та розімніть рибу виделкою. Сир натріть на середній тертці.

    Лаваші змастіть майонезом. На перший викладіть рибу й розподіліть по всьому листу, після чого згорніть рулетом. На другий розкладіть яйця із зеленню, на край покладіть рибний рулет і знову загорніть. Третій лист посипте сиром і загорніть у нього отриманий рулет із начинками.

    Є й інший спосіб: просто змішайте всі компоненти та загорніть начинку в лаваш.

    Приберіть у холодильник на кілька годин, потім наріжте шматочками.

    4. Рулет із лаваша з печінкою тріски

    Рулет із лаваша з печінкою тріски

    Інгредієнти

    • 2 яйця;
    • 125 г твердого сиру;
    • 1 банка печінки тріски;
    • 3–4 гілочки кропу або петрушки;
    • 3 столові ложки майонезу;
    • сіль — за смаком;
    • перець — за смаком;
    • ½ великого лаваша.

    Приготування

    Яйця зваріть круто (10 хвилин). Натріть їх на великій тертці разом із сиром. Із печінки злийте олію, потім розімніть її виделкою до крихти. Зелень дрібно порубайте. З’єднайте все з майонезом, додайте сіль і перець за смаком.

    Розкладіть начинку по лавашу й згорніть дуже щільний рулет. Обгорніть харчовою плівкою та приберіть у холодильник на годину. Перед подачею наріжте невеликими шматочками.

    5. Рулет із лаваша з грибами та сиром

    Рулет із лаваша з грибами та сиром

    Інгредієнти

    • 300 г печериць або інших грибів;
    • 1 столова ложка вершкового масла;
    • 200–250 г сиру;
    • 1 пучок петрушки або іншої зелені;
    • 5–6 столових ложок майонезу;
    • 1 лаваш.

    Приготування

    Гриби дрібно наріжте. Обсмажте їх на вершковому маслі до золотистого відтінку — це займе приблизно 10–15 хвилин. Потім охолодіть.

    Сир натріть на великій тертці. Зелень порубайте. Змішайте все з грибами та додайте майонез.

    Викладіть начинку на лаваш і акуратно розрівняйте. Згорніть у тугий рулет і поставте в холодильник на годину. Перед подачею наріжте на шматочки.

    6. Рулет із лаваша з куркою та корейською морквою

    Рулет із лаваша з куркою та корейською морквою: простий рецепт

    Інгредієнти

    • 200–250 г філе курячої грудки;
    • сіль — за смаком;
    • перець — за смаком;
    • приправи для курки — за смаком;
    • 1 столова ложка рослинної олії;
    • 1 невеликий огірок;
    • 1 невеликий пучок кропу (можна навпіл із кінзою);
    • 1 лаваш;
    • 150–200 г вершкового сиру;
    • 100 г моркви по-корейськи;
    • 1–2 столові ложки майонезу.

    Приготування

    Куряче філе натріть сіллю, перцем і приправами. Розігрійте на сковороді олію на середньому вогні та обсмажте грудку близько 10 хвилин (можна трохи довше). Дайте охолонути й наріжте тонкими скибочками.

    Огірок натріть на тертці для корейської моркви. Зелень дрібно порубайте.

    Лаваш намастіть вершковим сиром. Викладіть моркву по-корейськи, огірок і курку. Зверху зробіть тонку сітку з майонезу. Згорніть щільний рулет і приберіть у холодильник на 1–1,5 години. Потім наріжте порційними шматочками.

    7. Рулет із лаваша в духовці з ковбасою та помідорами

    Рулет із лаваша в духовці з ковбасою та помідорами

    Інгредієнти

    • 150 г твердого сиру;
    • 5–7 гілочок кропу або петрушки;
    • 200 г ковбаси (вареної та напівкопченої або лише вареної);
    • 1 помідор;
    • 1 яйце;
    • 1 лаваш;
    • 100 г сметани або майонезу.

    Приготування

    Сир натріть на дрібній тертці й перемішайте з нарізаною зеленню. Ковбасу та помідор наріжте невеликими пласкими скибочками. Яйце злегка збийте.

    Змастіть лаваш сметаною, залишаючи з одного краю кілька сантиметрів без начинки. Розкладіть ковбасу й помідори, зверху присипте сиром із зеленню. Згорніть тугий рулет так, щоб чистий край опинився зверху. Цю вільну ділянку змастіть яйцем з обох боків. Перекладіть рулет на деко з пергаментом і запікайте 15–20 хвилин при 180–200 °С.

    Готовий гарячий рулет перекладіть на тарілку, дайте йому трохи охолонути та наріжте на порційні шматочки.

    8. Рулет із лаваша з картоплею та оселедцем

    Рулет із лаваша з картоплею та оселедцем

    Інгредієнти

    • 350 г картоплі;
    • сіль — за смаком;
    • 20 г вершкового масла;
    • 3–5 гілочок кропу або іншої зелені;
    • 3–4 пера зеленої цибулі;
    • 1 оселедець;
    • 2 лаваші;
    • 150 г плавленого сиру.

    Приготування

    Картоплю зваріть до м’якості в підсоленій воді. Воду злийте. Додайте масло, розімніть у пюре й змішайте з рубленою зеленню.

    Оселедець очистіть, розберіть і наріжте невеликими шматочками.

    Один лаваш намастіть плавленим сиром (1–2 столові ложки відкладіть). Зверху накрийте другим листом. Не доходячи трохи до одного краю, викладіть рівний шар пюре й розкладіть рибу. Порожню частину змастіть сиром, що залишився. Згорніть щільний рулет, починаючи зі сторони з оселедцем. Загорніть у харчову плівку та приберіть у холодильник на 1–1,5 години. Перед подачею наріжте на шматочки.

    9. Рулет із лаваша з яйцями, шпротами та сиром

    Рулет із лаваша з яйцями, шпротами та сиром

    Інгредієнти

    • 3–4 яйця;
    • 150–200 г сиру;
    • майонез — за смаком;
    • невеликий пучок зелені;
    • сіль — за смаком;
    • перець чорний мелений — за смаком;
    • 1 тонкий лаваш;
    • 1 банка консервованих шпрот.

    Приготування

    Яйця зваріть круто (10 хвилин). Остудіть і натріть на великій тертці разом із сиром. Додайте майонез, рублену зелень, трохи солі й перцю, потім добре перемішайте.

    Розкладіть лаваш на столі. Намажте по ньому яєчно-сирну масу, а шпроти викладіть з одного краю.

    Обережно згорніть усе в щільний рулет і поставте в холодильник на 1,5–2 години.

    10. Гарячі рулетики з лаваша з картоплею та грибами

    Гарячі рулетики з лаваша з картоплею та грибами

    Інгредієнти

    • 4–5 картоплин;
    • 1 столова ложка вершкового масла;
    • 50–70 мл молока;
    • сіль — за смаком;
    • 300–350 г печериць;
    • 1 цибулина;
    • рослинна олія — за смаком;
    • кілька гілочок зелені;
    • 1 тонкий лаваш.

    Приготування

    Картоплю відваріть 20–25 хвилин до готовності. Повністю злийте воду. Додайте вершкове масло, молоко й трохи солі. Розімніть до стану пюре та остудіть.

    Гриби разом із цибулею наріжте невеликими шматочками. Обсмажте на сковороді з олією до легкого рум’янцю. Дайте охолонути.

    Змішайте картопляне пюре з грибами, цибулею та рубленою зеленню. Злегка підсоліть.

    Лаваш розгорніть на столі. Рівномірно розподіліть начинку по поверхні. Згорніть тугий рулет і поріжте на шматочки.

    На сковороді розігрійте рослинну олію на середньому вогні. Обсмажте рулетики до рум’яної скоринки з обох боків.

    11. Рулет із лаваша з кисломолочним сиром і зеленню

    Рулет із лаваша з кисломолочним сиром і зеленню

    Інгредієнти

    • невеликий пучок кропу або іншої зелені;
    • 1–2 зубчики часнику;
    • 350 г кисломолочного сиру;
    • сметана — за смаком;
    • сіль — за смаком;
    • 1 тонкий лаваш.

    Приготування

    Зелень дрібно порубайте. Часник видавіть через прес. Змішайте все з кисломолочним сиром, додавши сметану й сіль.

    Розстеліть лаваш на столі. Зверху рівномірно нанесіть сирну начинку.

    Згорніть щільним рулетом і приберіть у холодильник на 1,5–2 години.

    12. Рулет із лаваша з копченою куркою та помідорами

    Рулет із лаваша з копченою куркою та помідорами

    Інгредієнти

    • 3 помідори;
    • 350 г копченої курки;
    • кілька стебел зеленої цибулі;
    • маленький пучок петрушки;
    • 1 тонкий лаваш;
    • 200–250 г м’якого плавленого сиру.

    Приготування

    Помідори наріжте дрібними кубиками, а курку — пласкими скибочками. Зелену цибулю та петрушку подрібніть.

    Розгорніть лаваш на столі. Намастіть його плавленим сиром. Зверху розкладіть курку й помідори. Посипте все рубленою зеленню.

    Скрутіть у щільний рулет і приберіть у холодильник на 30–60 хвилин.

    13. Рулет із лаваша з червоною рибою, яйцями та зеленню

    Рулет із лаваша з червоною рибою, яйцями та зеленню: рецепт

    Інгредієнти

    • 3–4 яйця;
    • 150 г сиру;
    • 200–250 г слабосолоної червоної риби;
    • кілька гілочок петрушки або кропу;
    • листовий салат — за смаком;
    • 1 тонкий лаваш;
    • майонез — за смаком.

    Приготування

    Яйця зваріть круто. Остудіть і натріть на великій тертці разом із сиром.

    Рибу наріжте пласкими скибочками. Зелень і салат нашаткуйте.

    Покладіть лист лаваша на стіл. Змастіть його майонезом, потім посипте сиром, яйцями та рубленою петрушкою або кропом. Зверху розкладіть рибу. Листя салату викладіть з одного краю і згортайте рулет, починаючи саме з цього боку.

    14. Гарячі рулетики з лаваша з фаршем і сиром

    Гарячі рулетики з лаваша з фаршем і сиром: рецепт

    Інгредієнти

    • 3 гілочки кропу;
    • 1 ріпчаста цибуля;
    • 1 зубчик часнику;
    • 400 г фаршу;
    • сіль;
    • 1 тонкий великий лаваш;
    • 2 столові ложки кетчупу;
    • 130 г сиру;
    • 1 яйце;
    • 1 чайна ложка кунжуту.

    Приготування

    Кріп, цибулю та часник дрібно наріжте. Вмішайте їх у фарш, перемішайте й посоліть.

    Розгорніть лаваш і тонко змастіть кетчупом, зверху насипте половину натертого сиру. Викладіть фарш і присипте сиром, що залишився. Згорніть усе рулетом.

    Наріжте рулет на порційні шматочки, змастіть верх збитим яйцем і присипте кунжутом. Запікайте в заздалегідь розігрітій до 200 °C духовці 10 хвилин, потім переверніть рулетики й потримайте в духовці ще 10 хвилин.

    15. Рулет із лаваша з ковбасою, яйцями та плавленим сиром

    Рулет із лаваша з ковбасою, яйцями та плавленим сиром: рецепт

    Інгредієнти

    • 3 яйця;
    • 180 г плавленого сиру;
    • 200 г ковбаси або шинки;
    • 3 гілочки зелені;
    • 3 столові ложки майонезу.

    Приготування

    Яйця зваріть круто. Натріть їх на великій тертці разом із плавленим сиром. Ковбасу наріжте невеликими кубиками, зелень дрібно порубайте. Додайте майонез і все ретельно перемішайте.

    Розмажте начинку по лавашу й згорніть рулет. Наріжте на порції.

    Відповіді на популярні запитання

    Скільки часу потрібно, щоб рулет із лаваша «дозрів» у холодильнику?
    Зазвичай вистачає 1–3 годин: за цей час лаваш просочується, начинка схоплюється, і рулет легше нарізати рівними шматочками.
    Як зробити так, щоб рулет не розвалювався при нарізці?
    Скручуйте його якомога щільніше, прибирайте у плівці в холодильник і ріжте вже охолодженим гострим ножем.
    Чим краще намазувати лаваш, щоб начинка трималася?
    Підійдуть вершковий або плавлений сир, майонез, а для запеченого варіанту — сметана або майонез, щоб лаваш не пересихав.
    Чи можна замінити тунця в рулеті іншою рибою?
    Так, замість тунця підійдуть сардини, сайра або будь-яка інша консервована риба — принцип приготування залишиться тим же.
    Як підготувати рибу для рулету з червоною рибою і для варіанту з оселедцем?
    Червону рибу краще нарізати тонкими скибочками, а оселедець — розділити, прибрати кістки і порізати на невеликі шматочки, щоб рулет згорталося без «бугрів».
    Чи потрібно остуджувати гарячі інгредієнти перед складанням рулету?
    Так, курку, гриби і картопляне пюре краще остудити: так лаваш не розмокне і не порветься, а смак буде рівнішим.
    Як зробити гарячі рулетики з фаршем і сиром у духовці більш рум’яними?
    Змастіть шматочки збитим яйцем і посипте кунжутом, потім випікайте при 200 °C, перевертаючи рулетики на середині часу.
    Чим зручніше натирати огірок для рулету з корейською морквою?
    Найшвидший варіант — терка для корейської моркви: виходить тонка соломка, яка не дає рулету «плисти».
    Чи можна готувати грибну начинку без вершкового масла?
    Можна, але в варіанті з тексту гриби обсмажуються саме на вершковому маслі — воно надає більш м’який смак і аромат.
    Який лаваш краще брати — тонкий чи товстий?
    Для більшості рулетів зручніше тонкий: він легше скручується і швидше просочується, а для багатошарових варіантів можна використовувати і два листи.
    admin logo
    Всім привіт! У цьому блозі ми викладаємо корисну інформацію на тему Швидкі рулети з лаваша: прості ідеї для закусок на кожен день. Якщо у вас є питання чи ідеї, які ми не розкрили у нашій статті – пишіть про це у коментарях.
    Оцініть автора
    ( ваша оцінка буде першою )
    Як правильно варити гречку, щоб вона була розсипчастою
    Нові пости
    Популярні статті