18 найкращих салатів з тунцем

    ( 1 Оцінка, середнє 5 з 5 )
    Що буде у статті
    1. 1. Салат із консервованим тунцем і маринованими огірками
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    2. 2. Салат із тунцем, авокадо, огірком і селерою
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    3. 3. Салат із тунцем, квасолею та помідорами
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    4. 4. Салат із консервованим тунцем, огірками та яйцями
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    5. 5. Салат із тунцем, нутом, болгарським перцем і зеленню
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    6. 6. Салат із тунцем, авокадо, яблуком і горіхами
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    7. 7. Класичний салат із консервованим тунцем, кукурудзою та яйцями
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    8. 8. Салат «Мімоза» з тунцем
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    9. 9. Салат із консервованого тунця, пекінської капусти та яєць
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    10. 10. Картопляний салат із тунцем
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    11. 11. Салат із тунцем і рисом
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    12. 12. Салат «Нісуаз» із тунцем і лимонною заправкою
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    13. 13. Салат із обсмаженим тунцем і овочами
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    14. 14. Салат із тунцем, апельсином і руколою
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    15. 15. Салат із тунцем, помідорами, перепелиними яйцями та фетою
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    16. 16. Листковий салат із тунцем і крабовими паличками
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    17. 17. Салат «Цезар» із консервованим тунцем
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    18. 18. Салат із консервованим тунцем, перцем, огірками та кисломолочним сиром
      1. Інгредієнти
      2. Приготування
    19. Відповіді на популярні запитання (10)
    20. Оцініть автора (1)
    Салати з тунцем на кожен день і до свята: 18 швидких ідей картинкаСалати з тунцем з консервів готуються швидко: достатньо зливати рідину, розім'яти рибу та змішати її з овочами, яйцями, бобовими або крупами. Заправку можна зробити на майонезі, але також добре працюють оливкова олія з лимоном і гірчицею або грецький йогурт. У добірці є і прості варіанти «на кожен день» (з огірками, кукурудзою, рисом), і більш ефектні — «Нісуаз», «Цезар», салат з обсмаженим стейком тунця, апельсином і руколою.

    Класика з яйцями та цікаві варіації з огірками, авокадо, кисломолочним сиром і не тільки.

    Якщо ви готуєте салат із тунцем із банки, спочатку обов’язково злийте рідину та розімніть рибу виделкою. У списку інгредієнтів вага тунця вказана вже без заливки.

    Майонез для таких салатів легко приготувати вдома, а за бажання — замінити його сметаною, грецьким йогуртом або будь-яким іншим соусом.

    1. Салат із консервованим тунцем і маринованими огірками

    Салат із консервованим тунцем і маринованими огірками

    Інгредієнти

    • 2 столові ложки майонезу;
    • 2 столові ложки грецького йогурту;
    • сік ½ лимона;
    • ¼ червоної цибулини;
    • 2–3 мариновані або солоні огірки;
    • 240 г консервованого тунця;
    • сіль — за смаком;
    • мелений чорний перець — за смаком.

    Приготування

    З’єднайте майонез, йогурт і лимонний сік. Додайте цибулю та огірки, нарізані дрібними кубиками, після чого покладіть тунця. Посоліть, поперчіть і добре перемішайте.

    2. Салат із тунцем, авокадо, огірком і селерою

    Салат із тунця, авокадо, огірка і селери

    Інгредієнти

    • 1 авокадо;
    • 1 огірок;
    • ½ стебла селери;
    • ¼ червоної цибулини;
    • 100 г консервованого тунця;
    • кілька гілочок петрушки або кінзи;
    • 1 столова ложка оливкової олії;
    • 1 столова ложка лимонного соку;
    • сіль — за смаком;
    • мелений чорний перець — за смаком.

    Приготування

    Авокадо та огірок наріжте шматочками середнього розміру, а цибулю із селерою — дрібніше. Додайте тунця, подрібнену зелень, олію, лимонний сік, сіль і перець. Злегка розімніть авокадо виделкою та перемішайте салат.

    3. Салат із тунцем, квасолею та помідорами

    Салат із тунцем, квасолею та помідорами

    Інгредієнти

    • 10 помідорів чері;
    • 240 г консервованого тунця;
    • 200 г консервованої або вареної білої квасолі;
    • кілька пір’їнок зеленої цибулі;
    • 2 столові ложки оливкової олії;
    • 2 столові ложки лимонного соку;
    • сіль — за смаком;
    • мелений чорний перець — за смаком.

    Приготування

    Чері розріжте на четвертинки. Додайте тунця, квасолю, подрібнену цибулю, влийте олію та лимонний сік, потім посоліть, поперчіть і перемішайте.

    4. Салат із консервованим тунцем, огірками та яйцями

    Салат із консервованим тунцем, огірками та яйцями

    Інгредієнти

    • 2 яйця;
    • 2 огірки;
    • 2 столові ложки оливкової олії;
    • 1 чайна ложка діжонської гірчиці;
    • 1 чайна ложка лимонного соку;
    • сіль — за смаком;
    • суміш сушених трав — за смаком;
    • 100 г консервованого тунця;
    • кілька помідорів чері;
    • кілька гілочок кропу.

    Приготування

    Зваріть яйця круто за 8–10 хвилин. Охолоджені яйця та огірки наріжте невеликими кубиками. Окремо змішайте олію, гірчицю, лимонний сік, сіль і сушені трави.

    Викладіть шарами огірки та тунця, полийте заправкою. Зверху розкладіть яйця. Прикрасьте салат чері та кропом.

    5. Салат із тунцем, нутом, болгарським перцем і зеленню

    Салат із тунцем, нутом, болгарським перцем і зеленню

    Інгредієнти

    • ½ червоної цибулини;
    • ½ червоного болгарського перцю;
    • 1 жменя шпинату;
    • кілька салатних листків;
    • 150 г консервованого тунця;
    • 80 г консервованого або вареного нуту;
    • кілька гілочок петрушки;
    • 2 чайні ложки лимонного соку;
    • 2 чайні ложки оливкової олії;
    • сіль — за смаком;
    • мелений чорний перець — за смаком.

    Приготування

    Цибулю та перець наріжте дрібними кубиками. Шпинат і салатні листки поріжте крупніше. Додайте тунця, нут, подрібнену петрушку, влийте лимонний сік і олію, посоліть, поперчіть і перемішайте.

    6. Салат із тунцем, авокадо, яблуком і горіхами

    Салат із тунцем, авокадо, яблуком і горіхами

    Інгредієнти

    • 50 г подрібненого мигдалю або волоських горіхів;
    • 1 цибулина;
    • 1 зелене яблуко;
    • 1 авокадо;
    • 400 г консервованого тунця;
    • кілька столових ложок майонезу;
    • ½–1 чайна ложка лимонного соку;
    • мелений чорний перець — за смаком.

    Приготування

    Горіхи злегка підрум’яньте на сухій сковороді. Цибулю, яблуко й авокадо наріжте дрібними шматочками. Додайте горіхи, тунця, майонез, лимонний сік і перець, потім перемішайте.

    7. Класичний салат із консервованим тунцем, кукурудзою та яйцями

    Класичний салат із консервованим тунцем, кукурудзою та яйцями

    Інгредієнти

    • 1 яйце;
    • ½ цибулини;
    • 120 г консервованого тунця;
    • 120 г консервованої кукурудзи;
    • 2 столові ложки майонезу;
    • сіль — за смаком;
    • мелений чорний перець — за смаком.

    Приготування

    Зваріть яйце круто за 8–10 хвилин. Яйце та цибулю дрібно наріжте. Додайте тунця, кукурудзу, майонез, сіль і перець, після чого перемішайте.

    8. Салат «Мімоза» з тунцем

    Салат «Мімоза» з тунцем

    Інгредієнти

    • 2 картоплини;
    • 1 морква;
    • 2 яйця;
    • 150 г консервованого тунця;
    • кілька столових ложок майонезу;
    • кілька гілочок кропу.

    Приготування

    Відваріть картоплю, моркву та яйця (яйця зваряться за 8–10 хвилин, картопля — приблизно за 20–30 хвилин, морква — за 30–40 хвилин).

    Охолоджені овочі та білки натріть на середній тертці. Жовтки розімніть виделкою. Викладіть шари в такому порядку: картопля, тунець, білки та морква. Кожен шар змащуйте майонезом. Зверху посипте жовтками та дрібно нарізаним кропом.

    9. Салат із консервованого тунця, пекінської капусти та яєць

    Салат із консервованого тунця, пекінської капусти та яєць

    Інгредієнти

    • 2 яйця;
    • 250 г пекінської капусти;
    • 1–2 свіжі огірки;
    • 120 г консервованого тунця;
    • 1–2 столові ложки оливкової олії;
    • 1 столова ложка лимонного соку;
    • кілька гілочок зелені;
    • сіль — за смаком;
    • мелений чорний перець — за смаком.

    Приготування

    Яйця зваріть круто за 8–10 хвилин. Охолоджені яйця, пекінську капусту та огірки наріжте тонкою соломкою.

    Додайте тунця, олію, лимонний сік, подрібнену зелень, сіль і перець, потім перемішайте.

    10. Картопляний салат із тунцем

    Картопляний салат із тунцем

    Інгредієнти

    • 3–4 яйця;
    • 500 г картоплі;
    • сіль — за смаком;
    • кілька гілочок кропу;
    • 250 г консервованого тунця;
    • оливки або маслини без кісточок — за смаком;
    • чорний мелений перець — за смаком;
    • 1 лайм або лимон;
    • 3–4 столові ложки оливкової олії.

    Приготування

    Яйця зваріть круто. Охолодіть і наріжте не надто великими шматочками.

    Картоплю наріжте середніми або великими скибками й відваріть 10–15 хвилин у злегка підсоленій воді. Повністю злийте рідину. Дайте картоплі трохи охолонути — вона має залишатися теплою, але не бути гарячою. Кріп дрібно порубайте.

    У мисці з’єднайте картоплю, тунця, яйця, оливки та кріп. Посоліть і додайте перець.

    З лайма зніміть цедру дрібною терткою — вистачить приблизно ½ чайної ложки. Із половини цитруса вичавіть сік і змішайте його з оливковою олією. Заправте салат і перемішайте.

    11. Салат із тунцем і рисом

    Салат із тунцем і рисом

    Інгредієнти

    • 200–250 г рису;
    • сіль — за смаком;
    • 200 г помідорів чері;
    • 2 огірки;
    • ½ солодкого перцю;
    • 250 г консервованого тунця;
    • 150 г консервованої кукурудзи;
    • чорний мелений перець — за смаком;
    • 1–2 лимони;
    • 4 чайні ложки діжонської гірчиці;
    • 70 мл оливкової олії;
    • зелень — за смаком.

    Приготування

    Зваріть рис приблизно за 20 хвилин у злегка підсоленій воді. Остудіть його так, щоб він залишався трохи теплим.

    Чері розріжте навпіл або на четвертинки, а огірки й солодкий перець наріжте невеликими шматочками.

    З’єднайте рис із тунцем, помідорами, огірками, перцем і кукурудзою. Злегка посоліть і додайте чорний перець.

    З лимона зніміть цедру дрібною терткою — достатньо близько ⅓ чайної ложки. Із м’якоті вичавіть 3 столові ложки соку та змішайте його з гірчицею й оливковою олією.

    Заправте салат отриманим соусом і зверху додайте зелень.

    12. Салат «Нісуаз» із тунцем і лимонною заправкою

    Салат «Нісуаз» із тунцем і лимонною заправкою

    Інгредієнти

    • 3 картоплини;
    • 120–150 г замороженої стручкової квасолі;
    • 3 яйця;
    • 200 г чері;
    • 250–300 г консервованого тунця;
    • 100 г оливок;
    • листова зелень для салату — за смаком;
    • сіль — за смаком;
    • чорний мелений перець — за смаком;
    • 1 лимон;
    • 1 зубчик часнику;
    • 4 столові ложки оливкової олії;
    • 1 чайна ложка діжонської гірчиці.

    Приготування

    Картоплю в шкірці відваріть за 20–25 хвилин. Дайте охолонути, очистіть і наріжте шматочками середнього розміру.

    Стручкову квасолю проваріть 3–4 хвилини. Відкиньте на друшляк, швидко промийте холодною водою й остудіть.

    Яйця зваріть круто, остудіть і розріжте на четвертинки.

    Чері також наріжте половинками або четвертинками.

    Змішайте картоплю з тунцем, помідорами, квасолею, яйцями, оливками та листовою зеленню. Злегка посоліть і поперчіть.

    Вичавіть із лимона ½ столової ложки соку. Часник пропустіть через прес і з’єднайте з оливковою олією, діжонською гірчицею, ¼ чайної ложки солі та дрібкою перцю. Полийте салат цією заправкою.

    13. Салат із обсмаженим тунцем і овочами

    Салат із обсмаженим тунцем і овочами

    Інгредієнти

    • 1 авокадо;
    • лимонний сік — за смаком;
    • 200 г помідорів чері;
    • листовий салат — за смаком;
    • 250 г філе (стейка) тунця;
    • суміш чорного та білого кунжуту — за смаком;
    • 3 столові ложки рослинної олії;
    • соєвий соус — за смаком.

    Приготування

    Авокадо наріжте шматочками середнього розміру та злегка збризніть лимонним соком. Чері розріжте навпіл або на четвертинки.

    Листове салатне листя порвіть руками. Перемішайте його з помідорами та авокадо.

    Філе обкачайте в кунжуті, злегка притискаючи пальцями, щоб насіння трималося краще й менше обсипалося.

    Розігрійте олію на пательні на середньому вогні. Викладіть тунця й обсмажуйте по 20–30 секунд з кожного боку, не забуваючи про боки. До повної готовності рибу не доводьте — достатньо, щоб зовні вона просто змінила колір.

    Перекладіть філе на тарілку й дайте полежати близько пів хвилини. Потім гострим ножем наріжте на шматочки.

    Додайте тунця до миски з рештою інгредієнтів. Полийте соєвим соусом, присипте кунжутом і подавайте.

    14. Салат із тунцем, апельсином і руколою

    Салат із тунцем, апельсином і руколою

    Інгредієнти

    • ½–1 апельсин;
    • 150 г сиру з блакитною пліснявою;
    • 1 авокадо;
    • свіжовичавлений лимонний сік — за смаком;
    • 200 г консервованого тунця;
    • рукола — за смаком;
    • сіль — за смаком;
    • оливкова олія — за смаком;
    • зерна граната — за смаком.

    Приготування

    Апельсинові дольки акуратно очистіть від плівок. Кожну розріжте на 2–3 частини.

    Сир покришіть невеликими кубиками. Авокадо наріжте шматочками приблизно такого ж розміру та злегка збризніть свіжим лимонним соком.

    Змішайте тунця із сиром, авокадо, апельсином і руколою. Трохи посоліть, збризніть оливковою олією та додайте зерна граната.

    15. Салат із тунцем, помідорами, перепелиними яйцями та фетою

    Салат із тунцем, помідорами, перепелиними яйцями та фетою

    Інгредієнти

    • 7 перепелиних яєць;
    • 1 помідор;
    • 1 цибулина;
    • 100 г фети;
    • 1 дрібка цукру;
    • сіль — за смаком;
    • 1 чайна ложка яблучного оцту;
    • кілька салатних листків;
    • 140 г консервованого тунця;
    • кілька столових ложок оливкової олії;
    • мелений чорний перець — за смаком;
    • кілька гілочок петрушки.

    Приготування

    Перепелині яйця зваріть круто за 3–5 хвилин. Помідор наріжте великими шматочками, цибулю — кільцями, а фету — кубиками. Цибулю посипте цукром і дрібкою солі, потім полийте яблучним оцтом. Яйця розріжте навпіл, салатні листки порубайте крупно.

    Викладіть на тарілку листя салату, половину тунця та помідор, приправте оливковою олією, сіллю й перцем. Зверху додайте решту тунця та яйця, знову полийте олією. Після цього розкладіть цибулю та фету, посипте петрушкою, додайте сіль і перець і наприкінці злегка збризніть олією.

    16. Листковий салат із тунцем і крабовими паличками

    Листковий салат із тунцем і крабовими паличками

    Інгредієнти

    • 3 картоплини;
    • 240 г консервованого тунця;
    • 3 мариновані огірки;
    • 4 яйця;
    • 200 г крабових паличок;
    • 120 г сиру;
    • 5 столових ложок майонезу;
    • пір’я зеленої цибулі або зелень для прикрашання.

    Приготування

    Картоплю відваріть у мундирі. Остудіть, очистіть і натріть на крупній тертці. Огірки наріжте дрібним кубиком, а тунця розімніть виделкою.

    Яйця зваріть круто, остудіть і очистіть, потім відділіть білки від жовтків. Натріть їх окремо на дрібній тертці. Крабові палички розберіть на тонкі волокна. Сир також натріть на дрібній тертці.

    Зберіть салат: на дно миски викладіть терту картоплю й змастіть її столовою ложкою майонезу. Далі розподіліть тунця, потім — мариновані огірки. Зробіть тонкий шар майонезу. Потім викладайте шарами білок, крабові палички та сир, промазуючи кожен майонезом. Фінальним шаром додайте жовток і прикрасьте салат подрібненою цибулею або зеленню.

    17. Салат «Цезар» із консервованим тунцем

    Салат «Цезар» із консервованим тунцем

    Інгредієнти

    • 1 невеликий качан салату айсберг;
    • 240 г консервованого тунця;
    • 1 банка оливок або маслин без кісточок;
    • 5 курячих або 10 перепелиних яєць;
    • 50 г пармезану;
    • 5 столових ложок майонезу;
    • 1 чайна ложка гірчиці;
    • 1 столова ложка лимонного соку;
    • 2 столові ложки оливкової олії;
    • 2–3 зубчики часнику;
    • 250 г помідорів чері;
    • 50 г сухариків із білого хліба.

    Приготування

    Розберіть айсберг на листки. Наріжте їх або порвіть руками на великі шматки.

    Оливки або маслини розріжте навпіл і додайте до салату разом зі шматочками консервованого тунця.

    Яйця зваріть круто, остудіть, очистіть і розріжте на четвертинки.

    У блендері з’єднайте пармезан, майонез, гірчицю, лимонний сік, оливкову олію та часник, пропущений через прес. Полийте салат цією заправкою й обережно перемішайте.

    Зверху розкладіть четвертинки яєць, сухарики та половинки чері.

    18. Салат із консервованим тунцем, перцем, огірками та кисломолочним сиром

    Салат із консервованим тунцем, перцем, огірками та кисломолочним сиром

    Інгредієнти

    • 1 солодкий перець;
    • 2 свіжі огірки;
    • 240 г консервованого тунця;
    • 150 г кисломолочного сиру;
    • сіль — за смаком;
    • зелень — за смаком.

    Приготування

    Перець і огірки наріжте дрібним кубиком. Тунця розімніть виделкою. Змішайте овочі, рибу та кисломолочний сир. Посоліть за смаком і додайте зелень.

    Відповіді на популярні запитання

    Як підготувати консервований тунець для салату, щоб він не був «мокрим»?
    Злийте всю рідину з банки і розімніть рибу виделкою до зручної вам текстури. Вага тунця в рецептах зазвичай вказана вже без заливки, тому зайву рідину краще прибрати одразу.
    Чим можна замінити майонез у салаті з тунцем, щоб було легше?
    Найпростіший варіант — грецький йогурт або сметана, а для більш «свіжого» смаку підійде оливкова олія з лимонним соком і щіпкою солі. Такі заправки добре розкривають тунця і не перебивають смак овочів.
    Які овочі найкраще поєднуються з тунцем у швидких салатах?
    Огірки, помідори чері, солодкий перець, червона цибуля і селера — безпрограшна база. Для зелені підійдуть кріп, петрушка, кінза, рукола або просто листя салату.
    Як зробити салат з тунцем більш ситним, але без «ваги»?
    Додайте бобові або крупу: білу квасолю, нут або рис. Вони надають насичення, а смак салату залишається свіжим, особливо якщо заправляти лимонним соком і оливковою олією.
    Чи можна готувати салати з тунцем заздалегідь і як їх зберігати?
    Можна, але краще змішувати заправку з салатом прямо перед подачею, щоб овочі не пустили сік. Тунець з нарізаними інгредієнтами зберігайте в закритому контейнері в холодильнику, а соус тримайте окремо.
    Навіщо в деяких варіантах розминають авокадо виделкою?
    Так частина авокадо перетворюється на м'яку «кремову» основу, і салат виходить більш зв'язним навіть без великої кількості соусу. Плюс смак стає ніжнішим і більш округлим.
    Як правильно відварити яйця для салатів з добірки?
    Для вкрутую тримайте яйця в киплячій воді 8–10 хвилин, потім остудіть. Так жовток буде щільним, а нарізка вийде акуратною і без крихт.
    Чи можна використовувати свіжий тунець замість консервованого в овочевому салаті?
    Так, у варіанті з обсмаженим стейком тунець швидко обсмажують по 20–30 секунд з кожного боку, щоб він лише змінив колір зовні. Важно не пересмажити, інакше риба стане сухою і втратить ніжність.
    Що додати, щоб салат з тунцем виглядав «святковіше» без складних кроків?
    Використовуйте яскраві деталі: зерна граната, апельсинові дольки, руколу, оливки або сир з блакитною пліснявою. Навіть проста суміш з тунцем відразу виглядає ефектніше і цікавіше на смак.
    Як не пересолити салат з тунцем, якщо є мариновані огірки або оливки?
    Спочатку перемішайте основні інгредієнти і спробуйте, а сіль додавайте в самому кінці невеликими щіпками. Маринади та оливки часто дають достатньо солі самі по собі.
    admin logo
    Всім привіт! У цьому блозі ми викладаємо корисну інформацію на тему Салати з тунцем на кожен день і до свята: 18 швидких ідей. Якщо у вас є питання чи ідеї, які ми не розкрили у нашій статті – пишіть про це у коментарях.
    Оцініть автора
    ( 1 Оцінка, середнє 5 з 5 )
    17 смачних рулетів з лаваша, з якими впорається будь-хто12 дуже смачних салатів з ананасом
    Нові пости
    Популярні статті